Intrapreneur manifest jako byznysová nádstavba toho agilního
Možná jste si všimli, že jsme spustili manifest hodnot, říkáme mu Intrapreneur Manifest. Chtěl bych krátce napsat proč.
Intrapreneur manifest jako byznysová nádstavba toho agilního

Vsuvka. Kdo je to Intrapreneur?

Slovo nemá český překlad, který by jej správně vystihoval. Jde o složeninu slov uvnitř (intra) a podnikatel (entrepreneur).

Google a definice slova

Intrapreneur tedy definuje člověka, který pracuje pro již zaběhlou firmu a který má podnikavé myšlení a snaží se tvořit něco nového, inovativního.

Proč manifest?

Někdy v roce 2011 jsem podepsal Agilní manifest, který popisuje základní postoje a principy agilního myšlení. Tím, že jsem k manifestu připojit své jméno, bral jsem to jako závazek, že bych tyto hodnoty a principy chtěl dodržovat. Od té doby jsem si na to vzpomněl nespočetněkrát.

Základ agilního manifestu dostupý na agilemanifesto.org

A tak Intrapreneur Manifest je jakousi kontinuitou tohoto odkazu. Vnímáme manifest jako byznysovou nádstavbu nad tím agilním. Jde o 4 postoje a 10 principů. Však si je projděte sami.

A co s tím?

Každý Intrapreneur si ve svém kontextu prochází i náročnými obdobími. Časy, kdy se na to chce vykašlat, kdy mu to za ty nervy nestojí, když mu někdo hází klacky pod nohy nebo když je neustále za toho, kdo otevírá dlouho zaprášená a nechtěná témata. Chtěli bychom pořádat pravidelná setkání, kde bychom si mohli pomáhat. Kde bychom si sdíleli tipy, triky a nástroje. Nebo se jen vyplakali, jak to máme náročné. :)

Při podpisu zadáváte váš e-mail právě k tomu, abychom se vám mohli ozvat a pozvat vás na setkání a networking podobně smýšlejících lidí. Dlouhodobě bychom chtěli vytvořit komunitu lidí, se kterými hodnoty popsané v manifestu rezonují a jsou ochotni sdílet s ostatními své zkušenosti.

Proč my?

Měl jsem to štěstí mít možnost před lety budovat v Etneteře “firmu ve firmě” jménem Etnetera Mobile.  Cítil jsem se tehdy být intrapreneur nejen nastavením mysli, ale i svou historií a činy.

Pokud to s vámi rezonuje, budeme rádi, když se přidáte s podpisem a šířením na ty právě jednotlivce kolem vás. Vše na webu intrapreneurmanifest.com

Dejte vědět, co si o tom myslíte na dalibor@outboxers.com
Díky,
Dalibor

Je libo kafe s naším zakladatelem? ☕
Říkají, že prý setkání s Outboxerem je vždy obohacující. Přesvědčte se.
Poptat kafe ☕
Odesláno. Ozveme se. 🙌
Ajaj, neodesláno. 😇 Něco se nepovedlo. Napište nám prosím rovnou na hello@outboxers.com.